Megszólalt a visszavonulásáról a Red Bull 80 éves tanácsadója

F1 Grand Prix of Spain - Qualifying Formula 1 Formula 1 Pirelli GP of Spain motorsport Barcelona Catalunya Circuit sports news Urbanandsport Nurphoto Horizontal F1
Helmut Marko during the Formula 1 Pirelli GP of Spain, held at the Circuit de Barcelona Catalunya, in Barcelona, on 21th May 2022. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto) -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull tanácsadója, a 80 éves Helmut Marko nem érzi magát öregembernek, és amíg mentálisan és fizikailag fitt marad, addig folytatni akarja munkáját az osztrák istállónál.

"Amíg mentálisan és fizikailag fitt vagyok, lenyűgöz és lelkesít a sportág, és amíg a rám háruló feladatok lehetőséget adnak arra, hogy itt folytassam, addig folytatom.

írta meg a motorsport.com, mit nyilatkozott nemrég Helmut Marko, aki a kritikus véleményével mindig felhívja magára a figyelmet az F1 világában.

Helmut Markónak még esze ágában sincs visszavonulni Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

A 80 éves osztrák szakembernek 2024-ig szóló szerződése van a Red Bullal, ahol sok feladatot ellát, többek között a fiatal tehetségek útját is ő egyengeti, és gyakran helyez nagy nyomást a pilótáira. Utóbbit Nyck De Vries is megtapasztalhatta, az AlphaTauritól kirúgott holland versenyző gyenge teljesítményét már a szezon első futamai után is többször kritizálta a veterán tanácsadó.