Kiderült, mikorra készül el Verstappen új Herendi trófeája

Forma-1, Magyar Nagydíj 2023, vasárnap, Max Verstappen, Herendi trófea
1st Max Verstappen of Netherland and Oracle Red Bull Racing driver with the trophy on the podium at Formula 1 Qatar Airways Hungarian Grand Prix on July 23, 2023 in Mogyorod, Hungary. (Photo by Robert Szaniszlo/NurPhoto) (Photo by Robert Szaniszlo / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Augusztus elején kezdték meg Max Verstappen új trófeájának gyártását a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-nél. A Formula.hu megtudta, a 38. Magyar Nagydíj díjátadó ceremóniáján eltört egyedi darab helyett készített porcelánt újra egyedileg legyártották, jelenleg a festési és aranyozási munkák folynak, amivel legkésőbb szeptember végére elkészülnek. 

Az eredeti, kézzel készített alkotáson több mint harminc ember dolgozott majdnem fél éven át, de mivel most a formákat, a mintákat és a színeket nem kell újra kidolgozni, rövidebb az újragyártás folyamata.

Itt még egyben a trófea Forrás: NurPhoto via AFP/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

A 38. Magyar Nagydíj eredményhirdetésén Lando Norris figyelmetlenül hozzávágta pezsgősüvegét a dobogóhoz, amiről leesett és összetört a Max Verstappen, vagyis a futamgyőztes számára készített különleges darab.

Max Verstappen és a trófea - itt már darabokban Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato