Vágólapra másolva!
Az AlphaTauri év közben előléptetett versenyzője, az ausztrál Daniel Ricciardo arról beszélt, hogy a McLarennél rendkívüli módon leragadt a vezetési stílusának részleteiben, ami rossz hatással volt a teljesítményére.

Az ausztrál három szezonra szóló szerződése a wokingiakkal egy évvel korábban ért véget, mint kellett volna, hiszen Ricciardo egyszerűen nem tudott zöld ágra vergődni az istálló versenygépével. A nehezen vezethető autóval folyamatosan márkatársa, Lando Norris mögött volt, hiába tudott ugyan nagy meglepetésre futamgyőzelmet szerezni a 2021-es Olasz Nagydíjon.

Most azonban a Red Bull révén kapott egy lehetőséget arra, hogy újraindítsa karrierjét, és az AlphaTaurival eddig egészen jól ment. Persze azt is tudja, hogy még alkalmazkodnia kell az autóhoz, de megfogadta, hogy sosem fog visszatérni ahhoz a részletességi szinthez, ahol a McLarennél volt - derült ki a motorsport.com oldaláról.

Daniel Ricciardo már jobban érzi magát Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Az előző szezonokban ugyanis görcsösen próbált alkalmazkodni a McLaren autóihoz, ez viszont „felismerhetetlenné" tette őt, amikor visszaült a Red Bull szimulátorába,

mivel elveszítette az önbizalmát, és olyan szokásokat vett fel, melyek nem voltak rá jellemzőek korábbi csapatainál.

Amikor megkérdezték tőle, hogy az AlphaTaurinál is olyan mélyre kell-e majd ásnia a tempó érdekében, mint a McLarennél, Ricciardo így felelt:

- mondta le az ausztrál versenyző.

- árulta el a pilóta.