Az Aston Martin csapatfőnöke elmondta, miért volt nagyon fontos a Magyar Nagydíj

F1 Belgian Grand Prix 2023 Previews 1 auto belgian belgium cars championships fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one prix racing sports world Lance Stroll Aston Martin Aramco Mike Krack Belgian Grand Prix Spa-Francorchamps July 27 2023
Lance Stroll, az Aston Martin pilótája és Mike Krack csapatfőnök
Vágólapra másolva!
Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke, elismerte, hogy nem lesz egyszerű a csapatának visszatérnie a dobogóra, miután a Forma-1 nyári szünete előtt visszaesett a teljesítménye.

Az Aston Martin az idei szezon eddigi 12 versenyéből hat dobogós helyezést ért el, de a Kanadai Nagydíj óta visszaesett a formája, miután a Mercedes és a McLaren is jelentősen feljavult miután frissítéseket eszközöltek az autóikon.

– idézi a RacingNews365 az Aston Martin csapatfőnökét, aki arra számított, hogy a Hungaroring pályakarakterisztikája miatt felvehetik a versenyt a Red Bull-lal.

Lance Stroll, az Aston Martin pilótája és Mike Krack csapatfőnök Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

A Magyar Nagydíj azonban nem jött össze az Aston Martinnak, hiszen Lance Strollt a 10., míg Fernando Alonso a kilencedik helyen végzett. Ezt követően a Belga Nagydíjon nyújtott erősebb szereplés ismét optimizmusra adott okot, bár a csapatnál továbbra is keresik a válaszokat a szezon második felére.

„Azt hiszem, ehhez még szükségünk van pár versenyre.

Az azonosítás, majd a megfelelő lépések megtétele, az alkatrészek megfelelő mennyiségben történő gyártása között. Ez néhány hétig tart, nem lesz egyszerű" – mondta Krack, aki nem akart belemenni az időbeosztásba, amikor megkérdezték tőle, hogy a nyári szünet utáni első néhány versenyen orvosolhatják-e a problémákat.

„Monza kicsit különleges.

Szerintem Monzában nem szabad túl sok kísérletet végezni. Minden versenyre lesz valamink, és megpróbáljuk lépésről lépésre megoldani.

De nem igazán tudom megmondani, hogy mikor lesz megoldva" – tette hozzá az Aston Martin csapatfőnöke.