Veszélybe kerülhet a Forma-1 jövője?

Forma-1, Belga Nagydíj 2023, szombat, sprint, spritnfutam, rajt
Max Verstappen of Red Bull Racing and Oscar Piastri of McLaren during the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on July 29, 2023 in Spa, Belgium. (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto) (Photo by Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner szerint az F1-ben sosem voltak ennyire jó istállók, és új csapatok belépésével felborulna a jelenlegi egyensúly.

Az FIA az idei év elején nyitotta meg a Forma-1-be jelentkezőknek a pályázatot, és jelenleg is zajlik az új csapatok beléptetésének elbírálása. A Nemzetközi Automobil Szövetség és elnöke, Mohammed bin Szulajm a kezdetek óta támogatja a bővítést - különösen az Andretti–Cadillac projektet -, ám az F1 vezetése és a jelenlegi istállók hevesen ellenzik az ötletet.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner többször felszólalt már a bővítés ellen, és most újra arról beszélt, hogy az F1 jelenlegi stabilitását csak veszélybe sodorná egy vagy két új érkező.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner határozottan ellenzi a bővítést Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

"Van tíz rendkívül stabil csapatunk, amelyek műszakilag és anyagilag is stabilak.

nyilatkozta az 58 éves olasz üzletember.

"Most minden nagyon stabil. Van tíz nagyon jó csapatunk és ha ezen változtatunk valamit, akkor ez az ellentétes irányba is elindulhat.

Ha túl sokat akarunk és a csapatok már nem stabilak, azzal mit fogunk elérni? Itt ülhetünk három év múlva, hogy elvesztettünk egy csapatot, mert becsődölt.

Ha visszatekintünk a történelemre, szerintem jelenleg egy jó időszakban vagyunk: még soha nem volt ilyen jó a helyzet, hogy van tíz stabil csapatunk. Miért lenne jó, ha hirtelen 12 lenne?" - írta meg a formula.hu, hogyan vélekedett a helyzetről Steiner.