Vágólapra másolva!
Hazájában minden bizonnyal Sergio Pérez terjesztette el azt a pletykát, miszerint Max Verstappen alá szándékosan épít sokkal gyorsabb autót a Red Bull, mint ő alá. Ez pedig a mexikói szurkolók körében óriási felháborodást váltott ki, ám Peter Windsor szerint nincs alapja a vádaknak.

Az egyik legismertebb mexikói üzletember, Arturo Elias Ayub (akinek az apósa a Sergio Pérezt támogató milliárdos, Carlos Slim) Fox Latin Americának adott nyilatkozatából lett nagy káosz Mexikó-szerte, ahol Pérez nemzeti hősnek számít. Ugyanis Ayub úgy vélekedett, hogy a Red Bull biztosan sokkal jobban segít a kétszeres világbajnok Verstappennek, akinek 125 pontos előnye van az összetettben Pérezzel szemben.

– mondta Arturo Elias Ayub.

Sergio Pérez terjeszthette el a mexikóiakat felbőszítő pletykát Forrás: AFP/Miguel Medina

A nyilatkozattal azonban nem ért egyet a Williams és a Ferrari korábbi csapatmenedzsere, a ma már szakújságíróként dolgozó Peter Windsor, aki szerint Pérez miatt terjedt el ez a pletyka a hazájában.

„A mexikói média azonnal ráugrott a nyilatkozatra, folyamatosan erről írnak.

Hol és hogyan tudnának Checo autójával trükközni, egyáltalán, miért csinálnának ilyet? A feltevés, hogy a Red Bull nehezebbé tenné az autóját, vagy régi, rövidebb élettartamú alkatrészeket rakna rá, egyszerűen nevetséges.

– idézte Windsort a Motorsport.

Forrás