Mick Schumacher jövőre visszatérhet a Forma-1-es rajtrácsra

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, péntek, Mick Schumacher
Mercedes' German reserve driver Mick Schumacher (C) is seen in the pits before the first practice session of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir on March 3, 2023. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es szakíró Lawrence Barretto szerint a Williams mindent megtesz, hogy támogassa Logan Sargeantet, azonban ha nem javul az amerikai pilóta teljesítménye, akkor Mick Schumacher esélyese a helyére.

Sargeant rengeteg kritikát kapott, amikor csatlakozott az idei szezonban csatlakozott a Williamshez. A floridai származású versenyző pont olyan időben érkezett, amikor a Forma-1 népszerűsége elkezdett fellendülni az Egyesült Államokban.

A pályán azonban a Williams Akadémia végzettje egyelőre csak küzd, a Forma-2-ből való érkezés után még nem tudta felvenni a ritmust, még pontja sincsen az idei szezonban, miközben a csapattársa, a brit Alex Albon már 11 pontot szerzett.

Logan Sargeant egyelőre küszködik a Forma-1-ben Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

Schumachert néhány hónappal ezelőtt kapcsolatban hozták Sargeant ülésével. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is azt mondta, hogy szoros kapcsolatot ápol a Williams új főnökével, James Vowlesszal, ez pedig megnyithatja az ajtót Schumacher előtt, aki a Mercedesnél dolgozik tartalékpilótaként.

A csere ugyan még nem valósult meg, és egyelőre a Williams is támogatja Sargeantet, azonban a Forma-1-es szakíró Lawrence Barretto úgy látja, hogy a pilóta csere korántsem elképzelhetetlen a következő szezonra, ha Sargeant nem tud változtatni a teljesítményén.

„A brit csapat már 2024-re is megtartotta a magasan jegyzett Alex Albont" – írta Barretto a Forma-1 honlapján.

Mick Schumacher visszatérhet a Forma-1-es rajtrácsra? Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„A garázs másik oldalán az újonc Logan Sargeant stabilan, de korántsem látványosan kezdte az életet a Forma-1-ben, és tudja, hogy javítania kell, ha maradni akar még egy szezont. Williams próbálja levenni róla a nyomást, hogy ezzel is segítsen neki megtalálni a ritmust. Támogatják, hogy sikeres legyen, de nem csak az összhangot kell megtalálnia, hanem csökkentenie kell a lemaradását Albonnal szemben, különösen a kvalifikációban, és fel kellene kerülnie az eredményjelző táblára."

„Ha nem, akkor az ülése veszélyben kerül.

Mick Schumacher nyilvánvaló versenyző lenne, mivel tavaly rövid ideig tárgyalt a csapattal, a Mercedes tartalékpilótájaként pedig nyilvános dicséretet kapott Lewis Hamiltontól és George Russelltől is.

A Williams jelenleg a hetedik helyen áll a pontversenyben a konstruktőrök között 11 megszerzett ponttal, azonban Sargeant teljesítményéről nem fest hízelgő képet, hogy ezt a 11 pontot egyedül Alex Albon hozta össze.