Döbbenetes botrány robbant ki a Forma-1-es csapatnál

Williams, Alexander Albon
Williams' Thai driver Alexander Albon competes during the sprint shootout ahead of the Formula One Belgian Grand Prix at the Spa-Francorchamps Circuit in Spa on July 29, 2023. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
Elképesztő botrány robbant ki a Williams Forma-1-es csapatánál. Az istálló tulajdonosa, az amerikai Dorilton Capital cégcsoport szerint a korábbi marketingigazgató aljas módon tüntetett el rengeteg pénzt a csapat költségvetéséből.

Hatalmas botrány robbant ki a Williamsnél, a The Times információi szerint 100 millió dolláros perrel kell megküzdenie az F1-es csapatot 2020 óta birtokló amerikai Dorilton Capital cégcsoportnak.

Az ügy még akkor kezdődött, amikor a korábbi csapatfőnök, Jost Capito az istállóhoz hozta magával a német marketingigazgatót, Claudia Schwarzot, és a vádak szerint a nem egészen két évig ott dolgozó nő rengeteg pénzt tüntetett el a csapat költségvetéséből saját magának, vagy a körülötte lévőknek.

Schwarz állítólag mindezt úgy érte el, hogy viszonyt folytatott a Dorilton egyik felsővezetőjével,

ezért 6,9 millió dollárt követelnek tőle, az ügyben érintetteket pedig mind kirúgták.

Schwarzot túlszámlázás és jogosulatlan bevételszerzés mellett sértő, terrorizáló, megfélemlítő viselkedéssel is vádolják,

valamint azzal, hogy munkákat közvetített ki vele szoros privát kapcsolatban lévő személyeknek és vállalkozásoknak, többek között a saját férjének, méghozzá rendkívül magas áron.

A történet ezzel nem ért véget, ugyanis a formula.hu megírta, hogy Schwarz visszaperelt azzal, hogy mindebből egy szó sem igaz, az egész történet csak az ő lejáratását szolgálja, így 100 millió dolláros kártérítést követel a Williamstől és a Doriltontól.