Vágólapra másolva!
A Red Bull F1-es csapatának tanácsadója, Helmut Marko szerint Max Verstappen annyira kiemelkedik a mezőnyből, hogy még egy Haast vagy egy AlphaTaurit is pole pozícióba vezetne.

A Red Bull a szezon eddigi 12 futamából az összeset megnyerte, ezek közül Verstappen 10 alkalommal végzett az első helyen. A holland kiemelkedő teljesítménye alapján felmerül a kérdés, hogy az autó vagy a harmadik vb-címe felé menetelő sztárpilóta dominál-e idén. Az osztrák istálló tanácsadója szerint erre teljesen egyértelmű a válasz.

De ha megnézzük az összevetést, akkor Max átlagosan fél másodperccel-hat tizeddel gyorsabb csapattársánál a futamon, aki emiatt a gumikat is jobban terheli, pedig korábban a specialitása volt a kímélésük. De mivel a határon kell mennie és át kell vágnia magát a forgalmon, ez az előny oda" - vélekedett a 80 éves szakember, aki szerint 2020 óta rengeteget fejlődött a holland, és ma már Hamiltonnál is jobb versenyző.

Helmut Marko nem győzte dicsérni Max Verstappent Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Marko merész kijelentést tett, szerinte olyan körülmények között, mint a spái vizes-száradó pályás kvalifikáció volt, ahol nyolc tizedet adott a második helyezettnek is, Verstappen a sereghajtó csapatok közé tartozó istállók autóival is győzni tudna.

írta meg a formula.hu, hogyan méltatta Marko Verstappent.