Halálos baleset történt a legendás német versenypályán

Nürburgring-Nordschleife, versenypálya
10 August 2023, Rhineland-Palatinate, Nürburg: The "Tiergarten" section of the Nürburgring-Nordschleife. Two test drivers were killed in an accident here. Photo: Thomas Frey/dpa (Photo by THOMAS FREY / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Tragikus baleset történt egy tesztvezetés során a Németországban található Nürburgring-Nordschleifén, melynek következtében ketten is meghaltak.

A Nürburgring-Nordschleife pályán szerdán halálos baleset történt, a gyártók és beszállítók termékeinek tesztelése során egy kereskedelmi céllal létrehozott tesztvezetés alkalmából ketten is meghaltak. Eleinte nem lehetett tudni, hány jármű volt érintett a balesetben, ám később kiderült, hogy a pálya

Tiergarten nevű szakaszán történt a tragikus esemény, mely során egy tesztvezetésen részt vevő konstrukció szenvedett végzetes balesetet.

Ketten is meghaltak a legendás versenypályán Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Thomas Frey

A történtek után azonnal megkezdődtek a mentési munkálatok, de a két érintett tesztsofőr életét már nem tudták megmenteni.

A motorsport.com megírta, hogy ezt követően azonnal törölték a versenypályán esedékes összes programot, melynek során magánszemélyek díj ellenében a saját autójukat vezethették volna a legendás aszfalton.