Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint a Ferrari elnöke, John Elkann személyesen kereste meg a Mercedes Forma–1-es pilótáját, Lewis Hamiltont, de a brit versenyző elutasította az elnök ajánlatát, miszerint igazoljon a Scuderia Ferrari csapatába.

Hamiltonnak a jelenlegi szezon végén lejár a szerződése a Mercedesnél, és egyelőre bizonytalan, hogy melyik csapatnál folytatja a pályafutását. A Ferrarinál történtek szakértője, Leo Turrini arról számolt be, hogy

legutóbb a Ferrari elnöke kereste meg a brit pilótát, aki azonban elutasította Elkann ajánlatát. "Udvariasan azt válaszolta, hogy »köszönöm, nem«, ami sajnos érthető" – írta Turrini.

Egyre valószínűtlenebb, hogy Hamilton és Leclerc csapattársak lesznek Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

Egy másik szakértő, a német Auto Motor und Sportnak dolgozó Michael Schmidt azt írta, hogy a Ferrari-csapatfőnök, Frédéric Vasseur is megkereste Hamiltont, ám ő nem biztos, hogy konkrét ajánlatot is tett a Mercedes pilótájának.

– írta Schmidt. – Azt hiszem, Hamilton okosan taktikázik, mert jobb pozíciót szerez magának az átigazolási piacon, ha a Ferrarival is tárgyal. Ugyanakkor

Továbbá a Ferrarinál még inkább középpontban lenne, így a problémák is jobban kijönnének ott."