Verstappen szerint ha nem változtatnak a terveken, jöhetnek a rágógumi-abroncsok

F1 - AUSTRALIA GRAND PRIX 2017 AUSTRALIE CHAUFFANTE CIRCUIT COUVERTURE FORMULE 1 FORMULE UN HEATING PNEU PNEUS TYRE Horizontal F1 GRAND PRIX RACE
Pirelli tyres ambiance during 2017 Formula 1 championship at Melbourne, Australia Grand Prix, from March 23 To 26 - Photo Florent Gooden / DPPI (Photo by FLORENT GOODEN / DPPI Media / DPPI via AFP)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen szerint a Forma-1 komoly kockázatot vállal azzal, ha megszünteti a gumimelegítő paplanok használatát. A tervek szerint 2024-től már nem lehetett volna ezeket a takarókat használni, elsősorban azért, hogy ezzel is spóroljanak a csapatok.

A Pirelli ennek megfelelően készült, de a csapatok máris úgy döntöttek, hogy 2025-nél előbb ezen nem változtatnak.

A pilóták aggodalmaiknak adtak hangot, a Red Bull címvédő világbajnoka, Max Verstappen attól tart, hogy az abroncsok olyanok lesznek, mint a rágógumi.

Ezeken a takarókon spórolna az F1 Forrás: DPPI via AFP/Florent Gooden

„Az emberek el sem tudják képzelni, mennyire nehéz egy ilyen autót vezetni, pláne amikor a pálya is csúszik. Nem gondolom, hogy ezek a takarók annyi energiát használnának, okosabb lenne egy közös rendszerről üzemeltetni ezeket. Nyilván megoldható az új szabály, de akkor milyenek lesznek a gumik, amikor felmelegednek? Mint a rágógumi? Ettől nem lesz jobb az F1, nem gondolom, hogy ezen változtatni kellene" – mondta Verstappen.