Szörnyű baleset érte a Forma-1-es pilótát, a látása is veszélybe került

auto-prix Horizontal
Alpha Tauri's Japanese driver Yuki Tsunoda (L) fist-bumps Mercedes' British driver Lewis Hamilton *(C) as Aston Martin's Spanish driver Fernando Alonso (R) looks on during a group photo opportunity ahead of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir on March 5, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az AlphaTauri versenyzőjének, Cunoda Jukinak az edzője, Michael Italiano különös történetet elevenített fel, ami még a szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt történt meg kettejükkel.

Italiano korábban Daniel Ricciardo munkáját segítette, de miután az idény elején az ausztrálnak nem volt ülése az F1-ben, így váltott Cunodára. A japán pilóta fizikális felkészítése rendben is ment a szezon előtt, ám a bahreini versenyhétvége pénteki napján, egy felvezető edzésen történt egy szerencsétlen baleset.

„Kiterítettük a szőnyegeket, elővettük a labdákat, amelyekkel a lábat szoktuk lazítani, tettük a dolgunkat, én a hátamat lazítottam fekve, amikor Juki egyszer csak rádobta a golflabdát a lábszáramra. Nyilván fájt, de kuncogott, mert az a jó, hogy sokat ugratjuk egymást. Ezért elengedtem a dolgot, de amikor cseréltünk, és ő kezdte el lazítani a hátát, akkor eldobtam a golflabdát" – idézte Italiano Pitstop Podacstben elhangzott szavait a formula.hu.

„Nem is igazán néztem oda, úgy voltam vele, hogy feldobom, aztán valószínűleg eltalálja a lábszárát, vagy ilyesmi.

A golflabdák nehezek, és ez egy normális ejtés volt – emlékezett vissza Italiano. –

Őszintén szólva azt vártam, hogy darabokra szed, sosem kértem még ennyiszer elnézést életem során."

Nagyobb következménye nem volt az első szabadedzést két órával megelőző esetnek, de Cunoda a pillanat hevében eléggé idegessé vált.
„Nagyon frusztrált volt, hogy mit tettem vele. Szerencsére nem lett nagyobb baj, szemcseppeket használtunk, de sajnos

és egészen jó hétvégénk volt. Szerencsére, mert ha rossz lett volna, biztos, hogy enyém lett volna a felelősség" – mondta Italiano, gondolva Cunoda 11. helyére.