Élő:

Max Verstappen már 2025-től új kihívásokra vágyik

Forma 1
F1
Max Verstappen
Heineken Italian Gran Prix
Monza, Italy. 912 September 2021. F1 World Championship. Heineken Italian Gran Prix. Friday 10 September. Qualifying session. Max Verstappen, Red Bull.
Vágólapra másolva!
A Forma–1 kétszeres világbajnoka, Max Verstappen a múltban már többször is emlegette, hogy nem szeretne a negyvenes éveiben is még az F1-ben versenyezni, és más sorozatokban is szívesen kipróbálná magát. Egy friss interjúban arról is beszélt, hogy a közeljövőben szeretne egy saját versenycsapatot is indítani.

Mint azt a 25 éves holland pilóta elárulta, a Verstappen.com Racinggel már idén is támogatja a Német Túraautó-bajnokságban (DTM) szereplő Thierry Vermeulent (Verstappen menedzserének fiát), valamint édesapja (Jos) jóvoltából a rali világában is ismerős a saját cég, de Max Verstappen alapvető célja egy mihamarabb létrehozott saját csapat.

Sőt, az elméleti síkon már túl is lépett az ötlet, és már a gyakorlati megvalósítás fázisában van az ügyben Verstappen a segítőivel. Ha pedig beválik, és a holland pilóta csapatvezetőként is sikeres lesz, akkor még a tervezettnél is hamarabb távozhat az F1-ből, akár még a 2028-ig szóló Red Bull-szerződését sem feltétlenül tölti ki.

Max Verstappen új kihívásokra vágyik Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„A GT3-as kategóriában szeretnénk majd kezdeni, aztán kiderül, merre tartunk. A következő évben még elég nehéz lenne [megvalósítani], de

nyilatkozta Verstappen, aki szerint akár a szimulátoros versenybeli ismerőseiből is lehet valaki csapattag a főleg a hosszútávú (endurance) versenyeken jelenlévő kategóriában. – Ha csinálok valamit, azt szeretném jól csinálni, így ilyen formában is

mert a gokartvilágból ez szinte lehetetlen, annyira sokba kerül."