Toto Wolff elmondta, mi a különbség a Mercedes és a Red Bull dominanciája között

Forma-1, Belga Nagydíj 2022, Toto Wolff, Mario Isola

 Teamchef und Geschaftsfuhrer Toto Wolff (Mercedes-AMG Petronas F1 Team), Pirelli Motorsportchef Mario Isola. during the Formula 1 Championship FORMULA 1 ROLEX BELGIAN GRAND PRIX 2022 RACE on August 28, 2022 at the Circuit National de Francorchamps in Francorchamps - SPA, Belgium (Photo by Alessio De Marco/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Alessio De Marco / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke beszélt arról, hogy mi a különbség a Red Bull mostani és a Mercedes korábbi Forma–1-es dominanciája között.

Mint ismert, e Red Bull egészen elképesztő szezont fut, hiszen az eddig megrendezett 12 futamból mind a 12-t megnyerte. Azonban ebből a 12 futamból csak kettőt nyert meg a mexikói Sergio Pérez, a többit mind a holland Max Verstappen.

A Mercedes a 2014-es és 2016-os szezon között hasonló időszakát élte, amikor Lewis Hamilton és Nico Rosberg is a világbajnoki címért küzdött. Wolff azonban rámutatott egy kulcsfontosságú különbségre:

„Nem tudom, hogy a dominanciánk hasonló volt-e vagy kisebb.

– mondta a Mercedes csapatfőnöke.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio De Marco

A Red Bull jelentős frissítésekkel érkezett a Magyar Nagydíjra, aminek köszönhetően a nyári szünet előtti utolsó két futamon több mint 30 másodperccel előzték meg a közvetlen riválisaikat.

Wolff úgy véli, hogy a frissítési csomag még tovább növelte a különbséget.

„Gyakran mondom, hogy ez egy meritokrácia, és rajtunk múlik, hogy visszavágjunk-e. Számítottunk erre a szakadékra? Természetesen nem.

Úgy gondolom, hogy a frissítés utolsó lépésével újabb előnyre tettek szert, amit ki tudtak használni. De ez mindig visszavezet a lényeghez, csak bele kell ásnunk magunkat, és a lehető legjobb munkát kell végeznünk" – mondta Toto Wolff, akinek nem indult túl jól a nyári szünete, ugyanis kerékpározás közben esett egy jó nagyot, eltört a könyöke.