A Forma-1-be visszatérő Ricciardo megszabadult a démonaitól

Forma-1, Magyar Nagydíj 2023, Daniel Ricciardo
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 22: Daniel Ricciardo of AlphaTauri before the third practice ahead of the Formula 1 Hungarian Grand Prix at Hungaroring in Budapest, Hungary on July 22, 2023. Arpad Kurucz / Anadolu Agency (Photo by Arpad Kurucz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Alex Albon, a Williams-Mercedes Forma–1-es pilótája úgy érzi, Daniel Ricciardo számára hasznos lesz az idő, amit távolt töltött a száguldó cirkusztól.

A thai-brit pilótát a 2020-as szezon végén küldték el a Red Bulltól, az ülését pedig a mexikói Sergio Pérez kapta meg, Albon pedig a csapat teszt- és fejlesztőpilótájaként folytatta pályafutását, mellette pedig versenyzett a DTM-ben is.

Arra a kérdésre, hogy a Forma-1-től távol töltött idő segíthet-e Daniel Ricciardónak, a következőket mondta:

olyan mintha egy mókuskerékben lennél" – idézi a racingnews365.com Alex Albont, aki hangsúlyozta, hogy az a legfontosabb, hogy a pilóta képes legyen fejlődni és mentálisan teljesen feltöltődni.

Alex Albon szerint Daniel Ricciardónak jót tett a pihenő Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

Albon úgy jellemezte a Forma-1-től távol töltött idejét, mint egy "reset" gombot, amely lehetővé tette számára, hogy magabiztosságára összpontosítson a volán mögött, miután a Red Bullnál negatív spirálba került.

Nagyra értékeltem a DTM-ben eltöltött időt, mert valójában mást vezettem, de önbizalmat adott, mert még mindig versenyautót vezettem. Még mindig magabiztosnak kell lenned, ha ilyen autót vezetsz, és ezt tette velem. Aztán amikor visszatértem az első téli tesztemre a Williamsnél, azonnal úgy éreztem, sokkal magabiztosabb vagyok, mint amikor távoztam. Látva Danielt és az izgatottságát, azt hiszem, vele is ez történt" – tette hozzá Alex Albon, aki az idei szezonban 11 pontot szerzett a Williams-Mercedes pilótájaként.