Vágólapra másolva!
A Forma-1-ben szereplő Haas csapatfőnöke, Günther Steiner nem bánja, hogy Daniel Ricciardo helyettük az AlphaTaurit választotta, emellett rávilágított arra is, hogy a csapatoknak az alapján kell döntéseket hozniuk, hogy mi működik számukra.

Amikor Daniel Ricciardót menesztette a McLaren, akkor egy ideig úgy tűnt, hogy az ülés nélkül maradt ausztrál pilóta a Haasnál köthet ki, azonban a mindig mosolygós versenyző elutasította az amerikai csapat közeledését, egész pontosan kijelentette, hogy kizárólag versenyképes autóval akarja folytatni a pályafutását. Az idei szezonban nagyot fordult a kocka, ugyanis Ricciardo úgy döntött, hogy visszatér a Red Bullhoz, és a címvédő csapat „kis testvéréhez", a mezőny leggyengébb istállójának számító AlphaTaurihoz szerződik. A RacingNews365.com értesülései szerint Steiner cseppet sem bánja, hogy végül Ricciardo nem őket választotta.

Daniel Ricciardo a mezőny leggyengébb csapatánál tért vissza a Forma-1-be Forrás: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel/NurPhoto/Beata Zawrzel

"Nyilvánvalóan megvolt a terve, hogy mit szeretne csinálni, és ez bevált számára.Szerintem Daniel egy nagyon jó srác, aki versenyeket is nyert már. Tavaly nehéz szezonja volt, előző évben sem volt könnyű neki, és néha vissza kell lépni egyet, hogy aztán kettőt előre tudj lépni"

A Haas csapatfőnöke köztudottan kíméletlen néhány pilótával szemben, elég csak Mick Schumacher esetére gondolni, akit a gyenge teljesítménye miatt menesztettek a csapattól.

– magyarázta a Haas csapatfőnöke.

A Haas csapatfőnöke szerint mindenkinek olyan döntést kell hoznia, ami számára kedvező Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Jared C. Tilton

"És mi van akkor, ha egy csapat úgy dönt, hogy ez a legjobb módja a továbblépésnek? Nincs véleményem róla. Ők tudják, hogy mit csinálnak. Szerintem teljesen felkészültek és alkalmasak erre" – vélekedett Ricciadro döntéséről Steiner.

"Nyilvánvaló, hogy Daniel a Red Bull istállóhoz tartozik, és ez sokkal könnyebbé teszi a döntést. Danielnek nehéz éve volt tavaly, de mindig azt mondták, hogy nyert már versenyeket, szóval biztos tehetséges" – zárta gondolatát Steiner.