Csökkentheti egyik pilótája fizetését a Red Bull

Max Verstappen, Sergio Pérez, Osztrák Nagydíj 2023
Max Verstappen and Sergio Perez of Red Bull Racing after Sprint ahead of the Formula 1 Austrian Grand Prix at Red Bull Ring in Spielberg, Austria on July 1, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Előfordulhat, hogy a csapattársával szemben óriási hátrányt összeszedő Sergio Péreznek csökkenti a fizetését csapata, a Red Bull Racing.

Habár a mexikó ránézésre jól áll az idényben, hiszen második a pilóták pontversenyében, jobban megnézve már korántsem ilyen rózsás a kép, hiszen 12 futamot követően 125 pont a hátránya az összetettben 314 pontjával toronymagasan vezető csapattársa, Max Verstappen mögött.

A De Telegraaf című holland lap jól értesült forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a mexikói előző hónapban módosított szerződésében van egy kitétel mi szerint a nyári szünetet megelőző utolsó versenyt követően a Pérez hátránya eléri a 125 pontot a Belga Nagydíjat követően, akkor elköszönhet a fizetése egy részétől. És mit a isten: Spaban aratott győzelmével Verstappen éppen 125 pontra növelte az előnyét.

A lap leszögezi, hogy bármilyen levonás csak a mexikói idei bérét érinti, és nincs hatása a 2024 végéig érvényes szerződése továbbélésére. A Racingnews365.com oldal információi szerint Pérez 10 millió dollárt keres évente a Red Bullnál, ezt vágnák meg az osztrákok - amivel viszont aligha fogják jobb teljesítményre sarkallni a mexikóit.

A Red Bull mind a 12 idei futamot megnyerte (ahogy a három sprintet is), csakhogy ebből tíz győzelmet Verstappen aratott, miközben Pérez csak kétszer állt a dobogó tetején. Ráadásul a holland az utóbbi nyolc futamot kivétel nélkül megnyerte, míg Pérez ezeken a versenyeken ötször a dobogóra sem fért fel, és ugyanennyisze rnem tudott továbbjutni az időmérő első etapjából.