Vágólapra másolva!
Az Aston Martin pilótája, Fernando Alonso nincs felhőtlen viszonyban az Alpine-tól nemrég kirúgott Otmar Szafnauerrel. A francia istállónál korábban megfordult kétszeres világbajnok szerint az amerikai szakember nem értékelte őt eléggé.                        

Fernando Alonso két évet töltött az Alpine csapatánál, majd a tavalyi év végén az Aston Martinhoz szerződött, ami remek döntésnek bizonyult, hiszen a britek a harmadik, míg a franciák csak a hatodik helyen állnak a konstruktőrök között.

Alonso az elmondása szerint úgy tervezte, hogy az Alpine-nál marad, azonban csak 1+1 éves szerződést kínáltak neki a 2 év helyett, így ennek is volt köszönhető, hogy a váltás mellett döntött. A 42 éves spanyol pilóta nemrég arról nyilatkozott, hogyan vált el az Alpine-tól, és korábbi főnökéről, Otmar Szafnauerről is szót ejtett.

Fernando Alonso kemény kritikával illette az Alpine-t Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"Egyszerűen nagyon lassú tempóban haladtak a dolgok, és nem miattam. Én boldog voltam és készen álltam a hosszabbításra. A 2022-es autó gyors volt, és pedig elégedett voltam a teljesítménnyel és a jövőbeli lehetőségekkel.

írta meg a motorsport.com, hogyan szúrt oda a román és amerikai állampolgársaggal rendelkező szakembernek Alonso még azelőtt, hogy Szafnauert kirúgták az idei Belga Nagydíj idején.

"De az idei év után inkább maradjon csöndben, nem is kéne semmit mondania!

Azok után, hogy milyen eredményeket ér el az Aston Martin, és hogy milyen eredményeket érnek el ők, még mindig arról beszél, hogy továbbra is büszke a döntésére, ami elképesztő, csodálatos" - tette hozzá a kétszeres világbajnok, aki úgy érezte, hogy a francia istállónál lebecsülték és kételkedtek benne az életkora miatt.