Pilótacsere előtt áll a Mercedes F1-es csapata, már októberben jöhet a váltás

Forma-1, Belga Nagydíj 2023, szombat, George Russell, Lewis Hamilton
Lewis Hamilton of Mercedes amd George Russell of Mercedes during Practice 1 ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on July 28, 2023 in Spa, Belgium. (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto) (Photo by Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Brit sajtóértesülések szerint a Mercedes Forma–1-es csapata a Mexikóvárosi Nagydíj első szabadedzésére George Russell helyére Frederik Vestit ülteti majd be.

A tavalyi szezontól kezdve minden csapatnak kötelező legalább két szabadedzést biztosítania F1-es versenytapasztalattal nem rendelkező versenyzőknek. A mostani idénynek ugyan már több mint a fele eltelt, még egyetlen istálló sem cserélt a pénteki gyakorlásokon.

A The Mirror információi szerint a Mercedesnek már konkrét terve van az egyik ilyen alkalomról, amit a héten hivatalosan is bejelenthetnek:

az október végi Mexikóvárosi Nagydíj első szabadedzésén George Russell helyét (az F1-es rutinnal rendelkező tesztpilóta, Mick Schumacher helyett) a juniorprogram egyik versenyzője, Frederik Vesti veheti majd át.

Úgy tűnik, Frederik Vesti októberben kipróbálhatja élesben a Mercedes F1-es autóját Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Vesti jelenleg a Forma–2-ben versenyez, a 21 éves dán pilóta három versenyhétvégével a bajnokság vége előtt az összetett második helyén áll.

„Teljesen őrült érzés lenne, ha egy hivatalos Forma–1-es edzésen Lewis Hamilton csapattársaként vezethetnék.

– nyilatkozta a potenciális cseréről Vesti a Viaplaynek.