Vágólapra másolva!
Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke azzal viccelődött, hogy a következő Forma–1-es sprintfutam kezdetéig hosszabb nyári szabadságra menne.

A Belga Nagydíjon Charles Leclerc szerezte meg a pole-pozíciót, és végül Max Verstappen és Sergio Pérez mögött a harmadik helye végzett a futamon. A Ferrarinak ez volt mindössze a harmadik dobogós helyezése az idei szezonban, a másik kettőt szintén sprint hétvégéken szerezte: Azerbajdzsánban a harmadik, Ausztriában pedig a második helyet.

Charles Leclerc 99 ponttal az 5. helyen áll a vb-pontversenyben Forrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou

Mivel a következő sprint csak az októberi Katari Nagydíjon lesz, Vasseur felvetette egy hosszabb nyári szünet gondolatát.

„Vissztérek Katarban!"

- viccelődött a Ferrari csapatfőnöke. „Többféle magyarázatot is lehet adni. Lehet, hogy jobban felkészültünk a sprint hétvégékre és a csökkentett edzésidőre, mint néhány versenytársunk. Talán a pályák karakterisztikájával is összefügg, mert van némi hasonlóság Baku és Spa között, de nem vagyok biztos benne, hogy ez a helyes következtetés, amit fontolgatunk" – folytatta Frédéric Vasseur.

A sprint hétvégéken a csapatok egyetlen edzés után rögzítik a beállításokat a péntek délutáni nagydíj kvalifikáció előtt, amikor parc fermé körülmények között zajlik a kvalifikáció. Spaban azonban a csapatok kénytelenek voltak találgatni a beállításokat a száraz nagydíj előtti vizes edzés miatt. Vasseur elismerte, hogy a Ferrarinál óvintézkedéseket tettek, többek között az üzemanyag mennyiségét illetően.

Az biztos, hogy megvannak a tavalyi számok, és néha egy kicsit bízhatsz abban, amit a múltban csináltál, így megvan az összefüggés a szezon elejétől a tavalyi évhez képest."

Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

"Ez fontos, és a beállítások tekintetében mindannyian a konzervatív oldalon álltunk, tudva, hogy nagyon nehéz lesz kezelni a hétvégét. Az FP1 után nincs visszaút, és ez azt jelenti, hogy két kvalifikációt és két futamot kell teljesítenünk ugyanabban a konfigurációban" – mondta Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke.