Verstappen-szimfónia: belgiumi sétakocsikázás a nyolcadik sikerig

F1 Belgian Grand Prix 2023 1 auto belgian belgium cars championships eau rogue fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one prix racing raining sports weather wet world Max Verstappen Red Bull Racing Belgian Grand Prix Spa-Francorchamps July
Max Verstappen of Red Bull Racing on the podium of the Formula 1 Belgian Grand Prix at Spa-Francorchamps in Spa, Belgium on July 30, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappennek, a Red Bull holland versenyzőjének fölényes győzelméről, sorozatban aratott nyolcadik sikeréről, valamint az összetettben kialakított hatalmas előnyéről írt a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia:
The Sun:
"Max Verstappen olyan könnyen nyert Belgiumban, hogy a legnehezebb kihívást a versenymérnökével való kommunikáció jelentette neki."
Daily Mail:
"Verstappen tovább halad a harmadik világbajnoki címe felé vezető úton, és a belgiumi pályán aratott sikerével 125 pontra növelte az előnyét összetettben."
The Guardian:
"A Forma-1-es paddockban most sokan fellélegeznek, hogy következik a nyári szabadság. Ez egy lélegzetvételnyi szünet Max Verstappen fölényes győzelmi szériája közben."
The Telegraph:
"A Red Bull Max Verstappen-showt csinált a Forma-1-ből."

Spanyolország:
Marca:
"Verstappennek nincs ellenfele."
Mundo Deportivo:
"A holland címvédő 125 pontos előnnyel utazhat el a nyári szünetre, csapattársa, a vasárnap másodikként záró Pérez ugyanis ennyivel van lemaradva tőle. Ez azt jelenti, hogy Maxnak ötfutamnyi előnye van a mexikóival szemben. Őrület. Akár meg is hosszabbíthatja a nyaralást a világ bármelyik tengerpartján, még úgy is megnyerheti a trófeát."
As:
"Verstappen fölényesen győzött, sétakocsikázást bemutatva Belgiumban, ahol egy teljesen másik ligában versenyzett az egész hétvége során."

Max Verstappen hűtheti a pezsgőket Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Olaszország:
Corriere dello Sport:
"Sorozatban nyolcadik győzelmét aratta Verstappen, de egymás után másodszor tört össze az első helyezettnek járó trófea."
Gazzetta dello Sport:
"Verstappen-szimfónia a Belga Nagydíjon. Nyolc siker sorozatban."
Tuttosport:
"Verstappen volt a matador Belgiumban, és nagyon könnyedén nyert."

Franciaország:
L'Équipe:
"A holland tovább folytatta útját a harmadik világbajnoki címe felé egy olyan Spa-Francorchamps-ban aratott újabb győzelemmel, melyet egy izgalmaktól mentes futamon ért el, és amelynek során a legérdekesebb történés a versenymérnökével folytatott párbeszéde volt."

Ausztria:
Kronen Zeitung:
"Max Verstappen elsétált a sorozatban aratott nyolcadik sikeréig."
Kurier:
"Ambiciózus, hihetetlenül gyors és nem hibázik. Max Verstappen a hatodik helyről rajtolva nyerte meg a Belga Nagydíjat nagyon fölényesen, és így óriási előnnyel vezeti az összetettet a nyári szünetben."

Svájc:
Blick:
"Hűtik már a palackokat? A Red Bull és Verstappen akár már bonthatja is pezsgőt."
Tages-Anzeiger:
"A holland vb-címvédő meglepően eseménytelen Belga Nagydíjat nyert meg, és a rádiós beszélgetésével keltett feltűnést."