"Nem akartunk kapzsik lenni és pofára esni" - Christian Horner azonnal kizárta Max Verstappen ötletét

Forma-1, Szaúd-arábiai Nagydíj, szombat, Max Verstappen, Christian Horner, Red Bull
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (L) chats with Red Bull Racing's team principal Christian Horner during the third practice session ahead of the 2022 Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit on March 26, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Mint ismert, a rajtbüntetés miatt csak hatodikként startoló Max Verstappen, a Red Bull címvédő és kétszeres világbajnok versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjat, így tovább növelte az előnyét az összetettben. A holland ismét megszerezte volna a leggyorsabb körért járó extra pontot is, ám Christian Horner elismerte, hogy azonnal kizárták a sztárpilóta ötletét.

A 25 éves holland pilótának ez volt az idei 10. és pályafutása 45. futamgyőzelme, egymás után nyolcadszor diadalmaskodott, Belgiumban sorozatban harmadszor nyert, így továbbra is megállíthatatlannak tűnik. Ráadásul nem is elégszik meg ennyivel, a Belga Nagydíjon még többet akart.

Verstappen több mint 22 másodpercet adott csapattársának, Sergio Pereznek, így több, mint meggyőző volt a fölénye. Miután versenymérnöke, Gianpiero Lambiase arra kérte Verstappent, hogy spóroljon a gumikkal, a holland pilóta felvetette, hogy

akár még növelhetné is a tempót, hogy egy kis „kerékcsere gyakorlás" mellett megszerezze a leggyorsabb körért járó extra pontot

- írja a Motorsport.

Christian Horner csapatfőnök viszont egy szempillantás alatt kizárta ezt a lehetőséget.

Max Verstappen ötletét nem díjazta Christian Horner Forrás: AFP/Andrej Isakovic

vagy ezt az eredményt bármilyen módon veszélyeztetni. Szerintem senki nem fog rosszul aludni azért, mert elvesztettünk egy pontot" – mondta Horner, miközben a Red Bull 247 pontosra növelte az előnyét a konstruktőri bajnokságban a Mercedesszel szemben.

Verstappen szerint részben ő is csak viccből vetette fel a versenymérnökének a kerékcsere ötletét.

A verseny utáni sajtótájékoztatón Verstappen elismerte, hogy ő sem gondolja mindig komolyan az üzeneteit, és leszögezte, hogy maximálisan tiszteli a versenymérnöke munkáját.

„Szerintem olyan fele-fele arányban adtam komoly válaszokat.

Tudom, hogy a csapat ilyenkor nem fogja preferálni azt, hogy újra kiálljak kereket cserélni, de azért csak ezt mondom, hátha megizzadnak egy kicsit – mondta jókedvűen Verstappen. - Semmi baj nincs azzal, ha ezután azt a választ adják, hogy nem, ma szó sem lehet erről.

Nagyon régóta ismerjük egymást, és jó a kapcsolatunk. Minden versenyző teljesítményében kulcsszerepet játszik az, hogy milyen kapcsolatot ápol a vele szorosan dolgozó emberekkel. Itt nem csak a versenymérnökről van szó, de a teljesítménymérnökről, és egy pár hasonló kulcsfiguráról. Az évek alatt jobban kiismerjük egymást, felépítjük a kapcsolatunkat. Egyértelmű, hogy az eredményességünk szempontjából nem tenne jót, ha bárkit is elküldenének a csapatomból."