Vágólapra másolva!
Az Alpine pilótája, Pierre Gasly „nem érezte magát biztonságban" a Forma-1 2023-as Belga Nagydíjának vizes aszfalton elinduló sprintversenyén. A francia pilóta még azt követően sem volt nyugodt, hogy öt körig takarították az állóvizet a pályáról.

Gasly véleménye szerint a Forma-1-ben jelenleg aktuális, látási viszonyokkal kapcsolatos probléma kapcsán merült fel esős viszonyok között, az új, ground effect alapú autók ugyanis rengeteg vizet vernek fel és ezt a korábbi versenygépekhez képest szélesebb területre szórják szét, aerodinamikai profiljuk ugyanis a száraz pályás versenyek javítását szolgálja - írja a Motorsport.

Pierre Gasly nem érezte magát biztonságban Forrás: NurPhoto via AFP/Jonathan Raa/NurPhoto/Jonathan Raa

"Az első és második helyről pedig biztos jónak tűnik a dolog, de hátul rosszabb. Nem hiszem, hogy

Ha Oscar vagy Max az egyenes közepén álltak volna, egyenesen beléjük mentem volna. Tíz-húsz méterrel magam előtt nem láttam, mi történik, már akkor, amikor csak melegítettük a gumikat és ilyenek,

szóval csak reméltem a legjobbakat, de nem éreztem magam biztonságban" -

mondta Pierre Gasly, aki hozzátette, a problémát a látási viszonyok okozták, az autók alól rengeteg víz verődik fel és ez aztán ott marad a levegőben. A hatodik helyen volt és nem látott semmit, elképzelni sem tudja, milyen rossz volt a mezőny végén.

"Nehéz döntés. Az ember versenyezni akar, de ugyanakkor örülök, hogy minden rendben zajlott. Egy autónak kell azonban csak megállnia rossz helyen az egyenesben és nagyon gyorsan rosszra fordulhatnak a dolgok."