Durván kritizálta a kiütött riválisát a Ferrari pilótája - videó

auto-prix Horizontal
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc (C), Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez (R) and McLaren's Australian driver Oscar Piastri (L) take the start of the Formula One Belgian Grand Prix at the Spa-Francorchamps Circuit in Spa on July 30, 2023. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Carlos Sainz és Oscar Piastri számára már az első kanyarban véget ért a Forma–1-es Belga Nagydíj lényegi része, hiszen az összeütközésük után mindkettejük autója megsérült.

Sainz a 4., Piastri az 5. helyről indulhatott, és miután a Ferrari spanyol pilótája elfékezte a gumijait az egyes kanyar féktávján, az ausztrál a belső íven megpróbált elmenni mellette. Ám Sainz ráhúzta az autóját Piastrira, ameynek következtében a McLarennek szinte azonnal fel kellett adnia a versenyt, míg a Ferrari is folyamatosan visszaesett, és végül Sainz is csak néhány körig bírta.

„Nem volt rossz a rajtom, de amikor próbáltam megelőzni Hamiltont, blokkoltak a kerekeim, így értünk össze Oscarral. Balszerencsés eset volt, de

ezért nem is gondoltam, hogy túlzottan optimista lesz és próbálkozni fog, így csak Lewisra koncentráltam. De amúgy nem akarom túlságosan őt okolni érte... – kritizálta a fiatal, újonc riválisát Sainz a Sky Sports kamerái előtt.

A szombati sprintfutamon második Piastri a közösségi oldalán közvetlenül a futam után megosztotta az érzéseit: ő nem volt ingerült a kiesés miatt.
„Egyszer fent, egyszer lent Spában. Nekem hamarabb kezdődik a nyári szünet" – írta.