Elképesztő pillanatok a Belga Nagydíjon: kiszakadt a helyéről a pilóta fejvédője - videó

Formula 2 Championship - Round 7:Barcelona - Sprint Race MP Motorsport motorsport Sprint Race Barcelona Catalunya Circuit FIA FIA Formula 2 Championchip sports news Urbanandsport Nurphoto Horizontal
Jehan Daruvala, MP Motorsport, during the Formula 2 Race Sprint during the AWS Spanish Grand Prix, held at the Barcelona Catalunya Circuit, in Montmelo (Barcelona), on 03th June 2023. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–2-es Belga Nagydíj sprintfutamának elején az élen haladó Jehan Daruvala autójáról lerepült a fejvédő, így az indiai pilótának fel kellett adnia a versenyt.

Az MP Motorsport versenyzőjével a 2. körben történt a különös incidens, miszerint Daruvalának az alapesetben nagyon jól rögzített fejvédője kimozdult a helyéről, majd az egyik féktávon le is repült az autójáról. Az eset után a biztonsági autót is be kellett küldeni, igaz, közben egy másik autó (Amaury Cordeelé) is megállt a pályán.

Az összetett 11. helyén álló Daruvala az idei első sikerét szerezhette volna meg, de végül pont nélkül zárta a pole pozícióból elindított spái sprintfutamot.