Verstappen megmagyarázta a Red Bull érthetetlennek tűnő döntését

Forma-1, Belga Nagydíj 2023, szombat, sprintfutam, dobogósok
Winner Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (C), second-placed McLaren's Australian driver Oscar Piastri (L) and Alpine's French driver Pierre Gasly (R) pose after the sprint race ahead of the Formula One Belgian Grand Prix at the Spa-Francorchamps Circuit in Spa on July 29, 2023. (Photo by KENZO TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Belga Nagydíj sprintfutamát Max Verstappen nyerte Oscar Piastri és Pierre Gasly előtt. Lássuk, hogyan értékelte a legjobb három pilóta a 15 helyett végül 11 körös verseny eseményeit!

Max Verstappen a felvezető körök végén a 10 riválisától eltérően nem ment ki a bokszba azonnal átmeneti esőgumikért, így viszont az ő kerékcseréje után Oscar Piastri megelőzte. Ám a Fernando Alonso miatt beküldött biztonsági autó segített neki, és az újraindítás után visszaelőzte az ausztrált, és ezután magabiztosan nyerte meg a sprintfutamot.

Úgyhogy nem bántam, hogy kint maradtam, mert így csak egy pozíciót buktam, és tudtuk, hogy gyorsak vagyunk, az intermediate-ekkel pedig szárnyaltunk is – nyilatkozta Verstappen a leintés után, aki a fékproblémái ellenére fölényesen nyert végül. – A futamon a hatodik helyről indulva a legnagyobb kérdés az első kör lesz. Ha ott kimaradok minden csatából, akkor jó esélyünk lehet."

A spái sprintfutam legjobbjai Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Oscar Piastri a második helyről indulva egy ideig a vezetést is átvette, de végül nem volt esélye a sikerre. Így is elégedetten értékelt az első F1-es dobogója után.

„Nagoyn boldog vagyok, a legjobbunkat próbáltuk nyújtani, pláne, amikor az élen haladhattam.

Max ellen esélytelen voltam, de őt nem számítva nagyon jó volt a tempó, úgyhogy hálás vagyok a csapatnak – mondta Piastri, aki bízik benne, hogy előbb-utóbb a győzelemért is csatázhat. –

Pierre Gaslyt szintén az első kör előtt kihívta az Alpine kerékcserére, amivel ő nyerte a legtöbbet, hiszen a harmadik pozícióba lépett előre, amit Lewis Hamilton előtt sikerült is megtartania. A francia először zárt a legjobb háromban az idei szezonban.

„Csodálatos érzés ez,

Nagyon nehezek voltak a körülmények, de jókor álltunk ki kerékcserére, és sikerült magunk mögött tartani Lewist a verseny végéig – értékelt Gasly. – Az egész csapat miatt is nagyon boldog vagyok, mert a nehéz szezonkezdet után látszik, hogy sikerült összerakni a dolgokat."