Kirúgták a Forma-1-es csapat főnökét

auto-prix auto Horizontal, Toto Wolff, Otmar Szafnauer, csapatfőnök
Mercedes' Austrian team principal Toto Wolff (L) speaks with Alpine's Romanian-American team principal Otmar Szafnauer before the start of the Dutch Formula One Grand Prix at the Zandvoort circuit on September 4, 2022. (Photo by CHRISTIAN BRUNA / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Alpine Forma–1-es csapata a Belga Nagydíj szabadedzése után bejelentette, hogy a hétvége után elhagyja a csapatot Otmar Szafnauer csapatfőnök, Alan Permane sportigazgató és Pat Fry technikai igazgató is.

Szafnauert tavaly februárban nevezték ki az Alpine élére, és a csapatot rögtön a negyedik helyre vezette a konstruktőri bajnokságban. Idén azonban csupán a hatodik helyen áll a francia istálló, és a legutóbbi két hétvégén (Nagy-Britanniában és Magyarországon) Pierre Gasly és Esteban Ocon egyaránt nem fejezte be a versenyt.

A sikertelenség után Szafnauert, Alan Permane sportigazgatót és Pat Fry technikai igazgatót is felmentették a tisztségéből a mostani, belgiumi hétvége utáni hatállyal. Fryról az is kiderült, hogy a Williamsnél folytatja a karrierjét.

Az Alpine-nál a Magyar Nagydíj előtt is jelentettek be változásokat, akkor az derült ki, hogy a vezérigazgatói posztot eddig betöltő és a Forma–1-es csapat irányításáért is felelő Laurent Rossi távozik a posztjáról.

Szafnauer helyét (ideiglenesen) Bruno Famin, az Alpine Motorsports alelnöke veszi át a nyári szünetet követő Holland Nagydíjtól kezdve.