Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Belga Nagydíj pénteki szabadedzése közben a Red Bull megerősítette azt a holland sajtóhírt, miszerint a csapat váltót cserélt Max Verstappen autójában. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalos dokumentumaiban ugyan ez még nem szerepel, ez már az ötödik csere lesz a szezonban, ami ötrajthelyes büntetést eredményez majd a kétszeres világbajnok számára a vasárnapi versenyre.

A holland Telegraaf riporterének, Erik van Harennek a péntek délelőtti értesülése helyesnek bizonyult tehát, és a Red Bull közleménye alapján Verstappen valóban biztosan nem indulhat az élről a legendás spái versenyen, mivel a szezonban már ötödször cseréltek váltót az autójában, ami a szabályok szerint már büntetést von maga után.

Max Verstappen rajtbüntetést kapott Forrás: MTI/Kovács Tamás

Verstappennek majd a péntek délutáni időmérőn elért helyezéséhez adják hozzá az öthelyes büntetést, ami a vasárnapi főversenyre vonatkozik, a szombati sprintfutamra nem.

A Red Bull holland pilótája tavaly az időmérő megnyerése után ennél is nagyobb büntetést kapott erőforráselemek cseréje miatt, ám végül a 14. rajtkockából is megnyerte a futamot.

Verstappenen kívül rengeteg pilótának cseréltek erőforráselemet vagy váltót az autójában, de rajthelybüntetéssel ez másnál nem járt az FIA dokumentumai szerint.