George Russell a Hungaroringről: Ez az egyik kedvenc pályám

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, péntek, George Russell
Szahír, 2023. március 3. George Russel, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíjának első szabadedzésére érkezik a szahíri versenypályán 2022. március 3-án. A szezonnyitó bahreini futamot március 5-én rendezik.
Vágólapra másolva!
George Russell, a Mercedes pilótája úgy érzi, hogy a remek teljesítménye ellenére a Forma-1-es Magyar Nagydíj elszalasztott lehetőség volt számára.

A brit pilóta csak a 18. helyről rajtolt a Hungaroringen, miután a kvalifikáción dugóba került. A futamon azonban Russellnek sikerült átverekednie magát a mezőnyön, és végül a hatodik helyen haladt át a célvonalon, mindössze három másodperccel lemaradva az ötödik Oscar Piastri mögött.

A futam után Russell azt mondta utána, hogy ez az eredmény felülmúlta a lehetséges elvárásait.

„A stratégia az verseny előtt azt mondatta, hogy a P11 a realitás, és a P7 meglehet, ha mindent kimaxolunk, de a P6-os helyezés érdemben, Safety Car és VSC nélkül,

– idézi a RacingNews365.com a Mercedes pilótáját.

George Russell remekelt a Hungaroringen Forrás: MTI/EPA/Ali Haider

„Biztos vagyok benne, hogy ott lehettem volna Lewis mellett.

Ez az egyik kedvenc pályám. Az autó mindig jól teljesít itt, és amikor két autó van odafent a P2-ért harcolva, az sokkal több lehetőséget ad, és Lewis is nagyon erős volt.

Ha kicsit másképp alakulnak a dolgok, ő is P2 lett volna, szóval ez egy elszalasztott lehetőség. Tanulni fogunk belőle, de a pozitívum az, hogy az Aston Martin és a Ferrari elé kerültünk" – folytatta Russel, aki megjegyezte, hogy a McLaren "hatalmas" ugrást tett az elmúlt versenyeken, hiszen Lando Norris pedig egymás után két második helyet szerzett.

A Ferrari nem sokat fejlődött, a McLaren pedig hatalmasat ugrott, szóval ha nem lenne a McLaren, akkor nagyon elégedettek lennénk a fejlődéssel" – tette hozzá Russell, aki 90 megszerzett ponttal az ötödik helyen áll a vb-pontversenyben.

Helyezés Versenyző Csapat Pont
1. Max Verstappen Oracle Red Bull Racing 110
2. Sergio Pérez Oracle Red Bull Racing 85
3. Charles Leclerc Scuderia Ferrari 76
4. Carlos Sainz Jr. Scuderia Ferrari 69
5. Lando Norris McLaren F1 Team 58
6. Oscar Piastri McLaren F1 Team 38
7. George Russell Mercedes-AMG 33
8. Fernando Alonso Aston Martin Aramco F1 Team 31
9. Lewis Hamilton Mercedes-AMG 19
10. Lance Stroll Aston Martin Aramco F1 Team 9
Teljes lista