Vágólapra másolva!
Helmut Marko nem volt lenyűgözve a Forma-1-es Magyar Nagydíj után történt trófeabaleset miatt, és finoman megjegyezte, hogy a fiatal pilótáknak nagyobb tisztelettel kellene lenniük.

A Magyar Nagydíj ezúttal is hozott néhány felejthetetlen pillanatot, hiszen a futam utáni ceremónia során Lando Norris véletlenül ledöntötte a pódiumról a győztes Max Verstappen trófeáját, ami ripityára tört. A Herendi Porcelánmanufaktúra elnöke az eset után elmondta, hogy újragyártják a holland számára a trófeát. Sokan a fejükhöz kaptak a trófeabaleset láttán, mivel hosszú időt vesz igénybe, mire elkészítenek egy ilyen lenyűgöző műalkotást, a fiatal pilóták azonban inkább viccnek fogták fel a sajnálatos eseményeket.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint Verstappennek értékelnie kell a jelenleg készülő másodpéldányt és a mondandója azt sugallta, hogy nagyobb tisztelettel kellett volna kezelniük a fiatal pilótáknak a serlegeiket.

– mondta Helmut Marko.

Max Verstappen a pódiumon az összetört Herendi trófeával Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Verstappen több mint 30 másodperces előnnyel nyerte meg a Magyar Nagydíjat, így az idei egyik legmeggyőzőbb teljesítményével rukkolt elő a holland, de Helmut Marko Red mégis azon a véleményen van, hogy a Red Bull pilótája sokkal jobb teljesítményre is képes lehetett volna.

"Mindenki előtt járunk, ami a versenyeket illeti. Max igazából még gyorsabban is vezethetett volna, messze nem volt a képességeinek határán" - jelentette ki a Red Bull tanácsadója.