Hamilton megint a Red Bullt kritizálta

Forma-1, Magyar Nagydíj 2023, Lewis Hamilton
Lewis Hamilton of Mercedes-AMG Petronas F1 Team speak during interview into the paddok during media activity day on thursday of Hungarian GP, in Hungaroring , Budapest, Pest County, Hungary, 20/07/23 (Photo by Andrea Diodato/NurPhoto) (Photo by Andrea Diodato / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton, a Mercedes hétszeres Forma-1- es pilótája kritizálta a Red Bull istállót, amiért tíz futam után kirúgták a holland Nyck de Vriest, a fiókcsapatuk pilótáját.

Nyck de Vries a 2022-es szezonban a Spanyol Nagydíj első szabadedzésén vezethette élesben a Williams egyik autóját. Ezt követően Alexander Albont helyettesítette a monzai versenyhétvégén, és mind az időmérőn, mind a versenyen meggyőző teljesítményt nyújtva a kilencedik pontszerző helyen végzett az Olasz Nagydíjon. A holland pilóta ezzel több csapat figyelmét is felkeltette, október elején pedig az AlphaTauri bejelentette, hogy ő lesz a japán Cunoda Júki csapattársa az idei szezonban.

Christian Horner szerint Nyck de Vries mindig is csak ideiglenes megoldás volt az AlphaTaurinál Forrás: ANP via AFP/Sem Van Der Wal

A hollandra nagy nyomás nehezedett, mivel az idei szezonban a legjobb helyezése egy Monacóban megszerzett 12. helyezés volt. Ráadásul múlt hétvégén a Brit Nagydíjon az utolsó helyen végzett a még versenyben lévők pilóták között, így az AlphaTauri tíz futamot követően leváltotta a 28 éves pilótát.

Hamilton az elmúlt két szezonban De Vriesszel dolgozott, aki a Mercedes tartalékpilótája volt, így érthető, hogy a brit pilóta sajnálja holland kollégáját.

szóval úgy gondolom, hogy a jövő még mindig fényes lehet számára, rengeteg nagyszerű lehetőséggel" idézi Hamiltont a RacingNews365.

A hétszeres Forma-1-es világbajnoknak nem tetszik, ahogy Red Bull bánik a sofőrjeivel Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato

A Red Bull és az AlphaTauri története során nem először fordult elő, hogy szezon közben kirúgnak egy pilótát, ha úgy ítélik meg, hogy nem teljesít a kívánt szinten. Pierre Gasly csak fél szezont bírt a ssapatban 2019-ben, majd Alex Albon váltotta, aki viszont csak 18 hónapig bírta.

A pilóták nagy számban jöttek és mentek az elmúlt évtizedben, így Hamilton megjegyezte, hogy de Vries sorsa jellemző arra, ahogy a Milton Keynes-i csapat bánik a versenyzőivel.

"Így működik a Red Bull"

- jegyezte meg Hamilton, aki legutóbb negyedik helyen ért célba a Magyar Nagydíjon.