Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Magyar Nagydíj utáni pódiumceremónián a második Lando Norris eltörte a győztes Max Verstappen értékes Herendi trófeáját. A McLaren brit pilótája hétfőn bocsánatot kért tettéért a Herendi Instagram-oldalán.

A futam utáni ünneplés során a McLarennel második Lando Norris úgy nyitotta ki a pezsgőjét, hogy a dobogóhoz vágta az üvegét, de éppen ott, ahol Max Verstappen Herendi trófeája volt. Az ütéstől megrázkódott a dobogó, az értékes serleg pedig lepottyant és össze is tört. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra elnöke később elmondta, hogy újragyártják a holland pilóta számára a trófeát.

Lando Norris (balra) összetörte Max Verstappen (jobbra) értékes Herendi trófeáját Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Norris, akinek korábban a Brit Nagydíjon is meggyűlt a baja a pezsgőnyitással, eleinte azzal védekezett, hogy nem az ő hibája volt az eset, mert túlságosan is a pódium szélére tette Verstappen a serleget. A Világgazdaság észrevette, hogy a 23 éves pilóta végül hétfő délután bocsánatot kért: a Herendi hivatalos Instagram-oldalán osztott meg egy rövid kommentet, tompítva valamelyest a kínos esetet.