Rekordokat hozott a Forma-1-es Magyar Nagydíj

NORRIS, Lando
A második helyezett Lando Norris, a McLaren brit versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj eredményhirdetésén
Vágólapra másolva!
A helyszíni nézőcsúcs mellett az M4 Sport csatornán is rekordokat hozott a Forma–1-es Magyar Nagydíj hétvége. Az MTVA közleményéből kiderül, hogy péntektől vasárnapig 1,8 millióan kapcsolódtak be a Forma–1-es, a Forma–2-es és Forma–3-as közvetítésekbe a közmédia sportcsatornáin. A hétvége legnézettebb pillanatát – a vasárnapi futam rajtja utáni köröket – 670 ezren követték.

Az év legnézettebb hétvégéje

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szombaton az M4 Sport közvetítése során bejelentette, hogy a Magyar Nagydíj további öt évig, vagyis 2032-ig marad a versenynaptárban, meghosszabbítva ezzel a korábbi, 2027-ig szóló megállapodást. A bejelentést és a Hungaroringről jelentkező élő közvetítéseket péntektől vasárnapig összesen 1,8 millión követték. Ezen a hétvégén nézték a legtöbben az M4 Sportot, most volt idén a legmagasabb a csatorna közönségaránya (5,2 százalék).

A második helyezett Lando Norris, a McLaren brit versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj eredményhirdetésén Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az év legnézettebb futama

A Magyar Nagydíj volt az eddigi Forma–1-es szezon legnézettebb versenye hazánkban. A futamot vasárnap 596 ezren követték az M4 Sport csatornán és 72 ezren az m4sport.hu oldalon. A futam legnézettebb perce 15:05-kor – közvetlenül a rajt után – volt, ekkor 670 ezren nézték az M4 Sport közvetítését. A szombati időmérő edzést is kiemelten kísérték figyelemmel, 260 ezren követték a csatornán.