A nemzetközi lapok Verstappent dicsőítik, Hamilton bánkódhat a rossz rajtja miatt

Horizontal
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen celebrates on the podium after the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on July 23, 2023. (Photo by Ferenc ISZA / AFP)
Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó Max Verstappen sikere mellett a pole pozícióból rajtoló Lewis Hamiltonról írt legtöbbet a vasárnapi 38. Forma-1-es Magyar Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia:

The Guardian:
Verstappen budapesti győzelme domináns volt, ahogy a szezon során mindig. Szinte izzadtság nélkül teljesítette a napfényes 70 kört.

Spanyolország:

Marca:
"Max Verstappen megnyerte a Magyar Nagydíjat, és az idei tizenegyedik versenyen kilencedszer győzött. Az első kanyarban megelőzte Hamiltont, ami után elkezdődött a diadalmenete a Hungaroringen. Feltámadt a rossz szombat után és revánsot vett ellenfelein."

As:
"Néhányan örültek, hogy ugyanaz volt az első sor, mint a 2021-es Abu-Dzabi Nagydíjon, ráadásul a második sorban ott leselkedtek a McLarenek, azonban hamar felszínre tört az igazság: Sir Lewis az első kanyarban bábként viselkedett és az elsőről a negyedik helyig esett vissza, Max pedig kilencedszer nyert idén."

Olaszország:

Corriere dello Sport:
"Verstappen uralkodott Magyarországon, a Ferrarik gyengélkedtek."

Franciaország:

L'Équipe:
"Max Verstappen vasárnap a Hungaroringen újra bizonyított és sorozatban hetedik futamát nyerte meg, nagy fölénnyel megelőzve Lando Norrist (McLaren) és a kilencedik helyről startoló Sergio Pérezt (Red Bull). Lewis Hamilton rosszul rajtolt, három helyet veszített és végül lemaradt a dobogóról."

Ausztria

Kronen Zeitung:
"Verstappen nyert, a Red Bull F1-történelmet írt! A pole pozíciós Lewis Hamiltonnak nemcsak azt kellett átélnie, hogy a rajt után elveszíti az első helyet, hanem azt is végig kellett néznie, ahogy mindkét McLaren elmegy mellette."

Svájc:

Blick:
"Max Verstappen az idény felénél gyakorlatilag világbajnoknak érezheti magát. Szezonbeli kilencedik sikerével már 110 pont az előnye az ártalmatlan, ezúttal harmadik csapattárs, Sergio Pérez előtt."