Vágólapra másolva!
A Ferrari az F1-es Magyar Nagydíjon is felejthető eredménnyel zárt, a Hungaroringen rendezett futamon csak a 7. és a 8. helyeket szerezték meg a pilótáik. Frederic Vasseur csapatfőnök szerint ezúttal is túl sok hibát vétettek, amiket ki kell javítaniuk.

Charles Leclerc a hetedik, Carlos Sainz pedig a nyolcadik helyen ért célba a Hungaroringen rendezett vasárnapi futamon, ami szerény teljesítmény egy olyan F1-es sztárcsapattól, amelynek a vb-címért kellene harcolnia. A Scuderia csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint rengeteg hibát vétettek, amiket ki kell javítaniuk a jövőben.

Kockázatot kellett vállalnunk a rajtnál azzal, hogy Sainzot lágy gumikkal indítottuk, ez jó választás volt, de azt is tudjuk, hogy így két szett keményet kell felraknunk, és ez elég húzósra sikerült" - fejtegette a francia szakember a Ferrari rossz stratégiai döntéseit.

Frederic Vasseur szerint sok hibát vétettek a Magyar Nagydíjon Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

"Charles oldalán úgy gondolom, hogy a futam valószínűleg sokkal jobb volt, mert a tempó megvolt, de nagyrészt a bokszkiállásokkal és a büntetéssel, majd a kerékvetővel kapcsolatos problémával kompromittálódott a helyzete. Azt hiszem, további nyolc másodpercet vesztettünk a bokszkiállással, plusz ott volt a forgalom. Valószínűleg az 5. hely lett volna elérhető" - írta meg a motorsport.com, hogyan vélekedett Vasseur Leclerc helyzetéről.

A bokszkiállásók, a kvalifikáció, esetleg a gumik kezelése és így tovább, szóval van feladatunk" - zárta gondolatait az 55 éves szakember.