Kiderült, mi lesz Verstappen Herendi trófeájának sorsa

F1 Grand Prix of Hungary F1 Grand Prix NurPhoto Hungary clothing text person human face Horizontal SPORT
Max Verstappen of Red Bull Racing Honda is celebrating his victory during the race of the Hungarian Grand Prix, the 12th round of the FIA Formula 1 World Championship, at the Hungaroring in Budapest, Pest County, Hungary, on July 23, 2023. (Photo by Andrea Diodato/NurPhoto). (Photo by Andrea Diodato / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Magyar Nagydíjat követő pódiumceremónián a második Lando Norris eltörte a győztes Max Verstappen díját. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra elnöke elmondta, hogy újragyártják a holland számára a trófeát.

A dobogón végző pilóták trófeáit idén is a Herendi Porcelánmanufaktúra készítette, ám ekkora figyelmet talán még sosem kaptak, ugyanis Verstappen díja nem sokkal az átvétel után eltört.

Max Verstappen a pezsgőzés után törött Herendi trófeával pózolt Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

A mintegy 15 millió forintos értékkel bíró trófea darabjaira hullását ugyan Verstappen és Norris nem vette véresen komolyan, kiderült, hogy Verstappennek nem csak az eltört trófea lesz a vitrinjében.

Ugyanis Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra elnöke az M4 Sportnak elmondta, hogy a holland néhány héten belül kézhez kaphat egy vadonatúj, frissen gyártott díjat, hiszen újragyártják Verstappen Herendi trófeáját.

– fogalmazott a vezérigazgató az idén 19. századi, keleties mintázatot idéző trófeával kapcsolatban.

Simon Attila kiemelte, minden alkotásukra örökös pótlási garanciát vállalnak, emiatt a mintatárban a Magyar Nagydíj serlegeinek másodpéldánya is ott van. A vázatest gyártása már el is kezdődött, így az eredetileg hat hónapos elkészítési folyamat most rövidebb lesz, és a Red Bull kétszeres világbajnoka pár hét múlva megkaphatja a kupát.