Darabjaira tört az ülése a csapattársán átrepült pilótának a Magyar Nagydíjon - videó

OCON, Esteban; GASLY, Pierre akció ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ autóversenyző Foglalkozás Forma-1-es autó FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ sportbaleset sportoló SZEMÉLY versenyautó
Esteban Ocon és Pierre Gasly az Alpine francia versenyzőinek koccanása (b) a rajt után a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a mogyoródi Hungaroringen 2023. július 23-án.
Vágólapra másolva!
Nem az Alpine kedve szerint alakult a 38. Magyar Nagydíj, ugyanis miután az időmérőn egyik pilótája sem tudott a legjobb tízben zárni, a futamon már a második körre kiesett Pierre Gasly és Esteban Ocon is egy nem akármilyen balesetnek köszönhetően.

A rajt után a startot rendkívül rosszul elkapó Csou Kuan-jü a mezőny végére esett vissza az ötödik helyről, a kínai pedig már az első kanyarban javítani akart ezen, és nagyon későn fékezett. Azonban ezáltal nekicsúszott Daniel Ricciardónak, akinek az AlphaTaurija Esteban Oconnak ütközött, a francia autója pedig átrepült Gasly Alpine-ján, és végül mindkét franciának fel kellett adnia emiatt a versenyt.

Csou időbüntetést és két büntetőpontot is kapott a baleset okozása miatt; Ocon pedig a futam után elárulta, hogy olyan erejú ütést kapott az autója a becsapódáskor, hogy az ülése is eltört.

„Kiütöttek az egyes kanyarban. Csou hibázott mögöttünk, ez vezetett a nagy ütéshez.

– nyilatkozta Ocon. – Sajnos mindkét autónk kiesett emiatt, de ez a következménye annak, amikor a mezőny második felében vagy: az ember hajlamosabb többet kockáztatni. Tudtuk ezt, és most megfizettük az árát. Jövő héten versenyezni fogunk, és ez jó dolog, mert legalább hamar elfelejthetjük a mostani hétvégét."