Így reagált Verstappen és Norris a herendi trófea eltörésére - videó

Forma-1, Magyar Nagydíj 2023, vasárnap, Lando Norris, Max Verstappen
(L-R) McLaren's British driver Lando Norris, Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen and Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez celebrate with Champagne on the podium after the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on July 23, 2023. (Photo by Ferenc ISZA / AFP)
Vágólapra másolva!
A 38. Magyar Nagydíj utáni pódiumceremónián Lando Norris véletlenül eltörte Max Verstappen díját, amelyre különböző módokon reagáltak az érintettek.

A szokásoknak megfelelően a dobogón végző pilóták trófeáit a Herendi Porcelánmanufaktúra készítette, azonban azokat nem a dobogó tetejéről való leesés céljából gyártotta – ez kiderült a vasárnapi futam után, amikor Lando Norris a pezsgősüveg odacsapásával leborította Max Verstappen díját, amely össze is tört.

Helyszíni tudósítónk felvétele az esetről:

A Forma–1 hivatalos közösségi oldala azonnal közzétett egy mozgóképet, amelyen a két pilóta reakciója látható. Verstappen csak nevetett a történteken, Norris pedig hitetlenségében az arcához kapott az eset után.

A McLaren szabadkozása után a Red Bull ragasztót kért a wokingi istállótól a közösségi médiában.

A versenyt követő sajtótájékoztatón Norrishoz az első kérdés rögtön az volt, hogy mit szól a trófea eltöréséhez. A McLaren brit pilótája rá jellemző módon elviccelte a dolgot, és somolyogva inkább Verstappent hibáztatta az eset miatt, amiért otthagyta a trófeát – így nevetve végül a holland kért tőle bocsánatot.