Kínosan magyarázkodott Hamilton a nagy bukása után

Forma-1, Magyar Nagydíj 2023, vasárnap, Lewis Hamilton
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) and Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez (R) compete during the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on July 23, 2023. (Photo by Ferenc ISZA / AFP)
Vágólapra másolva!
Hiába indulhatott az élről Lewis Hamilton a 38. Forma–1-es Magyar Nagydíjon, a kettes kanyarban már csak a negyedik helyen haladt, és lényegében ezután nem volt esélye arra, hogy a dobogóra álljon a Hungaroringen.

Ugyan a későbbre halasztott második kerékcseréje miatt egy ideig Max Verstappen mögött a második helyen haladt, Lewis Hamiltonnak a táv nagy részében a negyedik helyről kellett hátrafelé nézegetnie. Oscar Piastrit ugyan sikerült visszaelőznie, Sergio Pérez elment mellette, és a hajrában is hiába üldözte a mexikóit. Így azok után, hogy Hamilton az elmúlt 11 évből 9-szer dobogós volt a Hungaroringen, a pole ellenére ezúttal lemaradt a pódiumról.

A Mercedes brit pilótája számára könnyű magyarázatot, részben Verstappen hibáztatását találta arra, hogy miért sikerült ilyen rosszul a rajtja.

„A rajtom nem volt a lehető legrosszabb, csak Maxnak volt túl jó.

Onnantól pedig egyszerűen nem volt meg a tempóm. Sokat kell dolgoznunk, hogy utolérjük a Red Bullt" – mondta a verseny közben a McLaren tempója miatt is sokszor értetlenkedő Hamilton a Sky Sportsnak.