Hamilton rekedtre üvöltötte magát

Horizontal
(LtoR) Third placed McLaren's British driver Lando Norris, pole position winner Mercedes' British driver Lewis Hamilton and second placed Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen pose after the qualifying session at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on July 22, 2023, ahead of the Formula One Hungarian Grand Prix. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A 38. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését nem kis meglepetésre Lewis Hamilton nyerte. Az viszont nem volt meglepetés, hogy a kvalifikáció első három helyezettje közül egyedül ő volt maradéktalanul boldog, míg az utolsó pillanatban a pole pozícióból kiszoruló Max Verstappen nem tudta és nem is akarta rejtegetni csalódottságát.

"Picit meglepődtem, de egy kicsit csalódott is vagyok, mert, ha egy tizedre vagy a pole-tól, akkor tudod, ha tökéletes kört mentél volna, te lehetnél az első - kezdte értékelését a harmadik helyen záró Lando Norris. - De összességében azért boldog vagyok, a csapat kiváló munkát végzett. Eddig nagyon jó ez a hétvége, kár, hogy ilyen sokat hibáztam. Mindig vannak apróságok, de persze mindig ott van a kockázat is az ilyen gyors körökben, amikor ennyire nyomod neki.

Ez egy nagyon nehéz pálya, nehéz előzni, de bízom benne, hogy sok pontot tudunk szerezni a futamon."

Ha Norris nem volt teljesen elégedett, akkor ez hatványozottan igaz a második helyen záró Max Verstappenre, a holland meglehetősen savanyú ábrázattal állt a mikrofon elé miután kiszállt az autójából.

"Egész hétvégén szenvedtem a kocsi egyensúlyával, nem találtam a legjobb beállítást, hullámzó volt a teljesítményem. Ma is szenvedtem a Q1-ben és a Q2-ben is. Az első gyors köröm szerintem egész jó volt, másodikra viszont már nem éreztem a kocsit, elvesztettem a hátulját, aztán az elejét is.

Holnap sok múlik az időjáráson, egész biztos, hogy nagyon meleg lesz, ami mindig megviseli a hátsó kerekeket. A versenyre azért általában összeállnak a dolgok, bízom benne, hogy ez most is így lesz. Szerintem hatékonyak az új fejlesztések, de egyelőre még nem állt össze minden részlet."

A karrierje 104. pole pozícióját megszerző Lewis Hamilton karrierje 9. edzéselsőségét szerezte meg a Hungaroringen, amivel immár egyedül tartja az ugyanazon a futamon elért időmérő sikerek tekintetében. Érthető, ha a három pilóta közül ő volt a legelégedettebb.

Elképesztő másfél év van mögöttünk, és most csodálatos érzés itt állni, mert a csapat kőkeményen megdolgozott ezért. Őszintén mondom, ez most olyan érzés, mintha az első pole pozícióm lenne. Nagyon köszönöm a szurkolóknak, akik minden évben fantasztikusak itt Budapesten.

Az egész csapatnak elképesztő hullámvasutazás volt az elmúlt időszak, de soha nem veszítettük el a hitünket, összefogtunk, és soha nem veszítettük el a hitünket. A keverékek között óriási volt a különbség a kocsi egyensúlyát tekintve, de szerintem mindhárom típus működött. A tanulságos volt, hogy hogy kell előkészíteni az abroncsokat. Nem tudom, fogok-e tudni ma aludni. Az biztos, hogy holnap ugyanilyen keményen fogjuk nyomni, hogy megszerezzük a győzelmet, de nagyon nehéz lesz ezt a két srácot magunk mögött tartanunk" - mondta az időmérő után megjegyezve még, hogy ő nem az új rendszert szerette volna kritizálni, mindössze azt jegyezte meg pénteken, hogy nem a száraz időre való gumik számát kellett volna csökkenteni.