A Red Bull főnöke megszólalt a pilótája újabb hibája után

Forma-1, Magyar Nagydíj 2023, péntek, Sergio Pérez
Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez sits in a car as he leaves the racetrack after he crashed into the barriers during the first practice session at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on July 21, 2023, ahead of the Formula One Hungarian Grand Prix. (Photo by Ferenc ISZA / AFP)
Vágólapra másolva!
Sergio Pérez nem kezdte jól a Magyar Nagydíj hétvégéjét sem: az első szabadedzés legelején a falnak csapta a frissítésekkel felszerelt autóját, így a Red Bullnál ismét munkát adott a szerelőknek. A gyakorlás után Christian Horner csapatfőnök elmondta a véleményét.

Amíg címvédő és kétszeres világbajnok csapattársa, Max Verstappen egymás után nyeri a futamokat, addig Sergio Pérez a legutóbbi öt nagydíj időmérő edzései közül egyiken sem került be az első tízbe, és ez idő alatt csupán egyszer állt dobogóra. A Hungaroringre ennek ellenére bizakodva érkező mexikói Mogyoródon sem indított jól, hiszen alig egy percig tartott az első szabadedzés számára a hatalmas balesete miatt.

Sergio Pérez számára hamar véget ért az első szabadedzés Forrás: AFP/Ferenc Isza

A közelmúltban többször is felvetődött már, hogy Pérezt esetleg szezon közben leváltják a Red Bullnál, az újabb hibája pedig ismét nem a maradása mellett szól. Christian Horner csapatfőnök az újabb incidens után meg is szólalt a mexikói balesete kapcsán.

„Nyilvánvalóan frusztráló és sajnálatos, hogy kihagytuk [az első edzés nagy részét] – nyilatkozta Horner a Sky Sportsnak. –

Remélhetőleg nem veszített túl sok időt, de ilyen körülmények között a többi pilóta sem tett meg túl sok kört. De

fel is emelte a kezét. Ez van, el kell fogadnunk, ami történt."