Sergio Pérez reagált a kirúgásával kapcsolatos pletykákra

Sergio Pérez
Red Bull's Mexican driver Sergio Perez leaves after being eliminated in the second qualifying session for the Spanish Formula One Grand Prix at the Circuit de Catalunya on June 3, 2023 in Montmelo, on the outskirts of Barcelona. (Photo by NACHO DOCE / AFP)
Vágólapra másolva!
Sergio Pérez szerint Nyck de Vries brutális kirúgása az AlphaTauritól semmin sem változtat a saját jövőjén a Red Bullnál.

A mexikói pilóta az elmúlt hónapokban egyre nagyobb nyomás alá került, mivel a kvalifikációs teljesítménye egyre inkább visszaesett - öt versenyen nem jutott be a Q3-ban, így a Miami Nagydíj óta csak egy dobogós helyezést tudott elérni.

Az AlphaTauri csapatánál történt pilótacsere - Nyck de Vries helyét Daniel Ricciardo vette át - további kérdéseket vetett fel Pérez jövőjét illetően, de a mexikói versenyző nem foglalkozik a pletykákkal.

– mondta Pérez a RacingNews365-nek. „Másrészt örülök Danielnek is, nagyon motivált, hogy visszatérhet, szóval gratulálok neki, ez egy nagyszerű lehetőség számára.

Részemről ez nem változtat semmin. én a Red Bullnál versenyzek. És nemcsak Daniel van, ott van Juki is. De ott van a fél mezőny is, akik mind szeretnének a Red Bullban ülni,

szóval ez nem változtat semmin" – folytatta Pérez, aki 156 ponttal a második helyen áll a vb-pontversenyben.

Sergio Pérez nem foglalkozik a kirúgásával kapcsolatos pletykákkal Forrás: AFP/Nacho Doce

De Vries-t mindössze 10 futam után rúgták ki az AlphaTauritól, így holland pilóta még a nyári szünetet sem élhette meg a csapatánál.

"Nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt. Néha vannak olyan versenyzők, akiknek egy kicsit több idejük van, mint másoknak, csak a körülmények miatt.

– folytatta Sergio Pérez.

A mexikói pilóta utóbbi időben mutatott gyenge teljesítménye kapcsán egyre többet pletykálnak arról, hogy ha a Red Bull fiókcsapatánál versenyző Daniel Ricciardo jól teljesít, akkor átveheti Pérez helyét a következő szezonban.

„Nincs időm arra, hogy arról beszéljek mi van Daniellel.

Magyarországra, majd Belgiumra koncentrálok. Nem igazán gondolok 2025-re, badarság ilyen messzire tekinteni" – tette hozzá Sergio Pérez, a Red Bull pilótája.