Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmagyarázta, mi történt pontosan, amikor Nyck de Vries elvesztette az ülését az AlphaTaurinál.

De Vries azt követően került az AlphaTauri csapatához, hogy a tavalyi Olasz Nagydíjon Alex Albont helyetteseként remek teljesítményt nyújtva kilencedik lett a Williamsszel. A holland pilóta lenyűgözte Helmut Markót, a Red Bull tanácsadója pedig meglátta benne a lehetőséget, hogy ő vegye át Pierre Gasly helyét az Alpine-nál. Christian Horner azonban a kezdetektől fogva ellenezte de Vries érkezését, mivel szerinte mindig is csak egy „hézagpótló" volt az AlphaTauri Forma-1-es csapatánál.

"Nyilvánvalóan nehéz helyzetté kezdett ez válni Nyck számára, mivel sok elvárás volt vele szemben, hiszen ugyan az F1-ben nem volt tapasztalt, de összességében mégis sok rutinnal rendelkezik. Szerintem az volt az alapvető érzés, hogy Nyck nem érte el a kívánt szintet" – magyarázta Horner a döntésük kapcsán.

Christian Horner szerint Nyck de Vries mindig is csak ideiglenes megoldás volt az AlphaTaurinál Forrás: ANP via AFP/Sem Van Der Wal

"Nyck nagyon tehetséges pilóta, a Forma-E-ben és a Forma-2-ben is bajnok lett, és nyilván sok tapasztalattal rendelkezik már. Azonban

- mondta Horner az F1 Nation podcastjében.

Az persze megint érdekes kérdés, hogy a kor szempontjából a 34 éves Ricciardo miként kerülhetett a képbe. Hornert arról is kérdezték, hogy de Vries kirúgásával nem kellett volna-e megvárnia a Red Bullnak az augusztus végi Holland Nagydíjat.

"Nagyon nehéz ezt megítélni, de ez azt jelentette volna, hogy a nyári szünet utánig az autóban hagyjuk. A helyzet szerintem egyértelmű volt. Az volt igazából a kérdés, hogy mi értelme van a várakozásnak? Ha amúgy is tenni akarunk valamit, akkor jobb, ha már most nekilátunk, és 12 futamot adunk Danielnek arra, hogy bizonyítsa képességeit" – mondta Horner.