A Haas fontos döntést hozott Nico Hülkenberg jövőjéről

Forma-1, Abu-Dzabi gumi teszt, Nico Hülkenberg, Haas
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 22: Nico Hulkenberg, Haas F1 Team during the Abu Dhabi November testing at Yas Marina Circuit on Tuesday November 22, 2022 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Carl Bingham / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Német sajtóértesülések szerint Nico Hülkenberg a 2023-as év első felében mutatott jó teljesítménye miatt új szerződést kaphat a Haastól.

A német 2019 óta először versenyez egy teljes Forma-1-es szezonban, és lenyűgözte a csapattársát, Kevin Magnussent, akit hét ponttal előz meg a vb-pontversenyben. Kanadai Nagydíj kvalifikációján a második leggyorsabb időt autózó Hülkenberg eredetileg egyéves szerződést írt alá a Haasszal, de Günther Steiner csapatfőnök szerint a német eddigi remek teljesítménye miatt szerződéshosszabbítás van kilátásban.

Nico Hülkenbergnek remek szezonja van Forrás: Carl Bingham / LAT Images/LAT Images/Haas F1 Team

„Az új szerződésen hamarosan elkezdünk dolgozni. A csapattulajdonos, Gene Haas eljön a belgiumi és a magyarországi versenyekre.

– mondta Steiner a Sport.de-nek, majd hozzátette, hogy meglepődött, hogy Hülkenberg ilyen gyorsan tudott alkalmazkodni a Haashoz, hiszen 2020 és 2022 között mindössze négy nagydíjon vezetett, miközben az Aston Martin tartalékversenyzőjeként szolgált.

„Nem számítottam rá, hogy rögtön ilyen jó formában lesz.

Három éve nem volt főállású versenyző, de idejött, és rögtön átkattant. Tudtuk, hogy jó, de nem gondoltuk, hogy azonnal ilyen jó formában lesz. A csapaton belül mindenkivel jó a kapcsolata. Versenyzőként jól elmagyarázza, hogy mit akar. Jó látni, hogyan teljesít és hogyan versenyez" – tette hozzá Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke.