A Ferrari csapatfőnöke szerint a McLaren is csatlakozott az élcsapatok közé

Frédéric Vasseur, Scuderia Ferrari, Forma-1
This handout photograph taken on January 25, 2023, and made available on January 27, 2023 by Scuderia Ferrari, shows newly-named Ferrari Formula One team principle, Frederic Vasseur, in Maranello, Italy. - Ferrari named Frederic Vasseur as their new Formula One team principal on January 27, 2023. (Photo by Handout / Scuderia Ferrari press office / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke, úgy gondolja, hogy McLaren mostanra csatlakozott a Forma-1-es élcsapatokhoz, és akár meg is szakíthatja a Red Bull elképesztő győzelmi sorozatát.

A 2023-as szezon kezdete óta csak a Red Bull két pilótája, Max Verstappen és Sergio Pérez tudott csak futamot nyerni, a holland vb-címvédő most zsinórban hat győzelemnél jár, a Red Bull pedig 10/10-es mérleggel rendelkezik.

Christian Horner csapata mögött szoros csata zajlik, hiszen a Ferrari és a Mercedes folyamatosan próbál felzárkózni, míg az Aston Martin és a McLaren rohamosan fejlődik.

– idézi a RacingNews365 Frédéric Vasseurt, a Ferrari csapatfőnökét. „Úgy gondolom, hogy a mi csoportunkban mindannyian a győzelemért harcolunk. Amikor azt mondom, hogy 'a mi csoportunk', akkor az a McLaren, az Aston Martin, a Mercedes, és mi vagyunk. Mindannyiunk célja, hogy futamot nyerjünk, de először az a cél, hogy a csoportunkban elsők legyünk."

Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke Forrás: AFP/credit: © Scuderia Ferrari Press Office/Handout

A Ferrari komoly frissítéseket vezetett be, de a Mercedes és a McLaren is jelentősen megváltoztatta autóit az elmúlt néhány futamon. Vasseur kiemelte, hogy egy versenyhétvége során bizonyos tényezők hogyan befolyásolhatják a csapatok közötti ingadozó különbséget.

„Olyan szoros a verseny a P2 és a P9 között, hogy egyes edzéseken egy-két tized van az első négy-hat autó között. Ez azt jelenti, hogy

ez pedig már hatalmas lépés a pozíciód szempontjából a teljes hétvégére nézve" – tette hozzá a Ferrari csapatfőnöke.