Vágólapra másolva!
Franciaországban 2018-tól 2022-ig volt legutóbb F1-es időszak, a jövőben pedig Nizzában szeretnének egy városi nagydíjat összehozni. Közben Madridban magabiztosak az F1-es jövőt illetően.

A tervek szerint nem egy, már meglévő, megfelelő licensszel rendelkező pálya kaphatná meg a jogot, hanem Nizzában szeretnének egy városi nagydíjat összehozni a franciák, ahol 2018-tól 2022-ig volt legutóbb F1-es időszak, a Paul Ricard pálya adott otthont a futamoknak, de a szerződést nem hosszabbították meg a tavalyi nagydíjat követően - írja a formula.hu.

Nizza fantasztikus helyszín lenne Forrás: Gáll Franciska

A Nice-Matin lap szerin a nizzai polgármester elkötelezett az ügyben, előbb azonban minden szempontból meg kell vizsgálni a lehetséges helyszíneket és forgatókönyveket. A nizzai lap szerint a városban szeretnének F1-es futamot rendezni, hajlandóak is tenni érte, de kell az országvezetés támogatása ahhoz, hogy ez létrejöhessen.

Közben Madrid is szeretne csatlakozni az F1-hez, méghozzá akár Barcelona helyett, akár a másik spanyol helyszín mellett. José Vicente de los Mozos, a pálya vezetője szerint most már közel vannak ahhoz, hogy tető alá hozhassák az ügyet, tudja, hogy mikor írhatják alá a szerződést, és eddig mindent tökéletesen megcsináltak, amit kértek tőlük.