Vágólapra másolva!
Sergio Pérez reagált a jövőjével kapcsolatos pletykákra, miszerint a Red Bullnál azt tervezik, hogy lecserélik őt a szezon végén, ha nem javul a teljesítménye.

Sergio Pérezt újabb kudarc érte a Brit Nagydíjon, így már sorozatban ötödik alkalommal nem jutott be az időmérő harmadik fordulójába. A mexikói pilóta a futamon hatodikként zárt, így a hátránya tovább nőtt Max Verstappennel szemben, ugyanis a két Red Bullos között már 99 pont a különbség a pontversenyben, vagyis ha Pérez minden hátralevő nagydíjat és sprintfutamot megnyerne, Verstappen pedig mindig a második helyen végezne, még akkor is a holland lenne a bajnok.

Pérezt mostanában sokan kritizálják a teljesítménye miatt, a jövője pedig kérdésessé vált a Red Bullnál, ám a Brit Nagydíj utáni sajtótájékoztatón reagált azokra a pletykákra, miszerint Daniel Ricciardo veheti át a helyét, aki idén a Red Bull tartalékosaként tevékenykedik.

– mondta a kritikákkal kapcsolatban Pérez.

Pérez szerint Helmut Marko és Christian Horner is mellette áll Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

A mexikói pilótát arról is kérdezték, milyen a kapcsolata Christian Horner csapatfőnökkel és Helmut Markóval.

– jelentette ki magabiztosan.

A mexikói elismerte, hogy a gumiválasztás sok esetben kritikus volt számára.

"Rá kell jönnünk csapatszinten, hogy mi lehet a baj a szombati napokon, de nem aggódom túlságosan. A sebességet tekintve a pénteki szabadedzések remekül sikerültek, csak az időmérőre kell rendeznünk a sorainkat, és rendben leszünk. Végső soron csak az számít, hogy Abu-Dzabi után hol fogunk végezni, de addig még nagyon sok idő van".