A Ferrari megválna Carlos Sainztól, a Williamstől jöhet a megmentő

F1 Austrian Grand Prix 2023 Sprint Shootout And Sprint 1 austrian auto cars championships fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one prix racing sports world Carlos Sainz Ferrari Austrian Grand Prix Red Bull Ring Spielberg July 1 2023 Jakub
Carlos Sainz of Ferrari during press conference after Sprint ahead of the Formula 1 Austrian Grand Prix at Red Bull Ring in Spielberg, Austria on July 1, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Egybehangzó külföldi lapértesülések szerint a Ferrari nem fogja meghosszabbítani Carlos Sainz 2024-ben lejáró szerződését, és állítólag már tárgyalnak is az új kiszemelttel, aki Charles Leclerc mögött a második számú pilóta lehet majd.

Nem annyira meglepő, hogy a Ferrarinál nem igazán elégedettek Carlos Sainz teljesítményével, mivel mindössze 83 pontot kapargatott össze eddig. Bár monacói sem lehet büszke az idei teljes, sőt, ugyanis még ennél is kevesebbet gyűjtött (74). Ennek ellenére nagy kedvencnek számít a Ferrarin belül, nem úgy, mint a spanyol, aki a szezon végén a hírek szerint szedheti a sátorfáját.

Carlos Sainz távozhat a Ferraritól Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A Formula Passion már az is tudni véli, ki kerülhet Sainz helyére a Ferrarinál. A lap szerint a Williams versenyzője, Alexander Albon lehe a befutó, tőle pedig azt várják majd, hogy hozzásegítse Leclerc-t a hőn áhított világbajnoki címhez. Nehéz persze megjósolni a jövőt, de jelenleg ennél a célnál nem is lehetne messzebb a Ferrari, amely idén csak szenved.

Közben Sainz jövőjével kapcsolatban felmerült, hogy az Audi pilótája lehet majd, az apró bökkenő az, hogy csak 2026-ban érkezik meg az új csapat a sorozatba, így a spanyol jó pár évet kimaradna az F1-ből.