Vágólapra másolva!
A Ferrari egykori csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene elismerte, hogy nem elégedett a Scuderia teljesítményével a 2023-as Forma-1-es szezonban, de szerinte még nem lehet pálcát törni az új csapatfőnök Frederic Vasseur munkássága felett.

A Ferrari váratlanul leváltotta a négy futamgyőzelmet hozó 2022-es Forma-1-es szezon végén Mattia Binottót, és helyette az Alfa Romeo Saubertől érkező Frederic Vasseurnek adták a csapatfőnöki ülést. Vasseur vezetése alatt a Ferrari még egyetlen futamgyőzelmet sem szerzett a 2023-as szezonban, és nem is harcoltak még az első helyért, miközben Binotto mellett David Sanchez főtervező is távozott a csapattól.

Maurizio Arrivabene 2017-ben és 2018-ban vezette a Sebastian Vettellel a bajnoki címért harcoló csapatot Forrás: DPPI via AFP/Dppi

Binotto elődje, Maurizio Arrivabene, aki 2017-ben és 2018-ban vezette a Sebastian Vettellel a bajnoki címért harcoló csapatot úgy gondolja, hogy még túl korai lenne ítéletet mondani a Vasseur-korszakról, mivel a francia menedzser ennyi idő alatt nem tanulhatott bele abba, hogy mit jelent a Ferrari csapatfőnökének lenni - derült ki a motorsport.com oldaláról.

– nyilatkozta Arrivabene.

- nyilatkozta a szakember.

- mondta el Maurizio Arrivabene

Vasseur úgy érzi, hogy a 9.-10. hely után is jó munkát végeztek, és sajnálja, hogy ez nem látszik.